Structuur

De Raad van Kerken van Nijmegen en Omgeving is een vereniging, opgericht bij notariële akte in 1994 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40146830.

De leden zijn diverse christelijke geloofsgemeenschappen in Nijmegen en omgeving, van wie één of meer afgevaardigden zitting hebben in de Raad. Iedere deelnemende geloofsgemeenschap betaalt een contributie, waarvan de hoogte jaarlijks wordt vastgesteld door de algemene ledenvergadering.

Het bestuur van de Raad bestaat uit 4-6 leden, die door de algemene vergadering uit hun midden worden benoemd voor de periode van een jaar. Alleen de secretaris en de penningmeester worden voor vier jaar benoemd en hoeven geen afgevaardigden van een lid te zijn.

De Nijmeegse Raad van Kerken spiegelt zich aan de Landelijke Raad van Kerken en houdt zich in principe aan de lidmaatschapafspraken voor de diverse kerkgenootschappen. Verder maakt zij graag gebruik van de expertise en materialen van de landelijke Raad, bijvoorbeeld rondom de Week van gebed voor de Eenheid.

Leden

De leden van de Raad zijn diverse plaatselijke kerkgenootschappen, te weten de Katholieke kerk, de Protestantse Kerk van Nederland, de Oud-Katholieke kerk, de Algemene Doopsgezinde Sociëteit, de Remonstrantse Broederschap, de Evangelisch-Lutherse Kerk, de Nederlands Gereformeerde Kerk, de Anglicaanse kerk en de Russisch-Orthodoxe kerk.

De Kerk van de Nazarener en de Nieuw-Apostolische Kerk zijn als toehoorder betrokken bij de Raad.

Praktische informatie over al deze kerken is te vinden onder het menu aan de linkerkant van deze pagina.

Afgevaardigden

Namens de leden hebben de volgende afgevaardigden zitting in de raad:

Afgevaardigde Lidkerk
Dhr. J. Beneken KolmerRooms-Katholieke Kerk
Dhr. W. BoermaChristelijk Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
Mw. ds. S. FreytagEvangelisch-Lutherse Gemeente
Ds. H.G. GolsProtestantse Gemeente (PKN)
Deken H. JanssenRooms-Katholieke Kerk
Dhr. G. de ManDoopsgezinde-Remonstrantse Gemeente
Dhr. drs. S.L.E. Meisters, BAOud-Katholieke Kerk
Dhr. E. MuthAugustijns Centrum de Boskapel
Mw. H. OolbekkinkNederlands Gereformeerde Kerk